UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільниці МОЗ Латвії висловили недовіру через провал вакцинації

Ілзе Вінькеле визнала свою провину і погодилася піти у відставку

Міністерці охорони здоров'я Ілзе Вінькеле висловили недовіру через проблеми з вакцинацією населення від коронавірусу.

Як повідомляє Delfi, прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш заявив, що Латвія знаходиться в вирішальному моменті боротьби з епідемією, і єдиний спосіб скасувати обмеження і повернутися до нормального життя - провести максимально швидку імунізацію суспільства.

Він наголосив, що Латвія з початку другої хвилі пандемії бореться «з наслідками того, що коли могли діяти швидко і на випередження, не було ясного і зрозумілого плану дій".

За його словами, план повинен пояснювати, як в найкоротші терміни забезпечити доступність вакцин для всього суспільства, а також яким повинен бути ідеальний логістичний і комунікаційний процес.

"З огляду на всі ці обставини, я вирішив висловити недовіру міністру, про що поінформував партнерів по коаліції. У команді уряду я чекаю енергійну людину з чітким баченням, як переконливо управляти і відновити нашу нинішню боротьбу з пандемією", - заявив Каріньш.

Вінькеле заявила, що приймає вимогу прем'єр-міністра залишити пост.

Читайте також: В Україні вакцинацію проведуть тільки тими вакцинами, які пройшли третю фазу клінічних випробувань – Ляшко

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні найголовнішим викликом для міністра охорони здоров'я Максима Степанова є вакцинація українців від коронавірусної хвороби.

"Вакцинація - вважаю, це буде найскладніший виклик для міністра Степанова. Тому що ми не входимо до переліку пріоритетних країн, які найближчим часом отримають вакцину. І ось тут виявляється - міністр чи не міністр. Це і є перевірка", - заявив Зеленський під час інтерв'ю в кінці 2020 року.