UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Пентагону особисто попередив Шойгу про наслідки у разі використання РФ ядерної зброї

Ллойд Остін прокоментував погрози російської влади і оцінив ймовірність ядерного удару по території України.

Росія продовжує регулярно погрожувати Україні та Заходу застосуванням тактичної ядерної зброї, намагаючись таким чином зберегти вплив на тлі останніх воєнних невдач. В США поки що не бачать намірів Кремля здійснити атаку найближчим часом, але попереджають російську владу про настання негативних наслідків у разі її використання в майбутньому. Зокрема, міністр оборони Штатів Ллойд Остін особисто застеріг свого колегу з РФ Сєргєя Шойгу утриматися від таких дій. Посадовця цитує CNN

В розмові з журналістами Остін заявив, що хоча наразі в Пентагоні не бачать загрози застосування тактичної ядерної зброї з боку Росії, ймовірність такого сценарію відкидати не можна, адже кінцевий вибір залишається за кремлівською верхівкою на чолі з Путіним. 

«Зрозуміло, що це рішення приймає лише одна людина… Так само, як він ухвалив безвідповідальне рішення напасти на Україну, він міг ухвалити й інше рішення. Але зараз я не бачу нічого, що змусило б мене повірити, що він таки збирається застосувати ядерну зброю. Брязкання ядерною зброєю — не те, що ми очікуємо почути від лідерів великих країн, які мають потенціал», — сказав Остін, маючи на увазі останні заяви Путіна. 

Міністр оборони США зазначив, що в приватному порядку передав особисте послання Сєргєю Шойгу, в якому застеріг того утриматися від безвідповідальних рішень, оскільки тоді на Росію чекатиме відповідь з боку США. 

Читайте також: Forbes: Експерт вказав на місце в Україні, де може статися ядерний удар Росії

Раніше американський експерт Браян Вітмор висловив думку, що ядерні погрози Путіна — це блеф

Детальніше про загрозу потенційного ядерного удару з боку РФ та його можливі наслідки для перебігу війни читайте у статті Володимира Кравченка «Референдуми» і загроза ядерного удару: Путін робить помилку за помилкою».