UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Туреччини підтвердив, що Путін незабаром відвідає країну

Візит російського президента очікується 12 лютого.

Президент Росії Владімір Путін відвідає Туреччину найближчим часом, підтвердив у неділю Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан. Фідан заявив державному телебаченню, що візит дає можливість обговорити «чисельні питання», передає YLE.

Фідан не назвав точний час візиту, але, за даними турецьких ЗМІ, Путін прибуде до Туреччини за півтора тижні, 12 лютого.

Читайте також: Путін та Ердоган збираються обговорити «новий механізм експорту» українського зерна – заява глави МЗС Туреччини

Туреччина — перша країна-член НАТО, яку Путін відвідав з того часу, як Росія вторглася в Україну майже два роки тому. Путін і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган зустрілися у Сочі у вересні і з того часу розмовляють телефоном.

Як можливі теми зустрічі Фідан назвав енергетику, війну в секторі Газа, ситуацію в Сирії та чорноморські торгові шляхи.

Минулого тижня видання Bloomberg заявило, що Владімір Путін промацує готовність США до переговорів щодо припинення війни Росії в Україні. За словами двох наближених до Кремля людей, минулого місяця російський президент надіслав США непрямими каналами сигнал про те, що він відкритий для обговорення, включаючи потенційно майбутні домовленості про безпеку України.

При цьому офіційні особи США заявили, що вони не бачать жодних ознак того, що російський президент серйозно налаштований шукати спосіб припинити бойові дії, які зайшли у смертельну безвихідь.

Видання зазначає, що натяки на відкритість Росії до переговорів – навіть якщо вони нещирі – можуть допомогти посіяти розкол серед союзників України, ізолюючи Київ.