UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава МЗС Швейцарії зустрівся з Лавровим. Кассіс розповів росіянину про український Саміт миру

Зараз міністр країни-терористуи перебуває у США.

Голова Міністерства закордонних справ Швейцарії Іньяціо Кассіс зустрівся з очільником МЗС Росії Сєргєєм Лавровим. Швейцарський міністр повідомив про зустріч у соцмережі Х.

«У рамках головування Росії в Радбезі ООН я зустрівся з міністром закордонних справ РФ Сергєєм Лавровим та поінформував його про український Саміт миру», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що зараз Лавров перебуваю у Нью-Йорку. Туди він приїхав саме через головування країни-терористки у Раді безпеки ООН.

Читайте також: Кулеба: Україна налаштована на те, щоб другий Саміт миру пройшов в одній з країн Глобального півдня

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вже припускав, що російського диктатора Владіміра Путіна можуть запросити на наступний Саміт миру. Він повинен відбутися в найближчі місяці й, можливо, до виборів президента США у листопаді. Та український лідер вважає, що кремлівський диктатор надто наляканий перспективою виїзду з РФ. 

Підсумки першого форуму, а також мотиви його ініціаторів, учасників і тих, хто проігнорував цю міжнародну зустріч, проаналізувала Тетяна Силіна в статті «Саміт миру у Швейцарії: перша репетиція. Чи є в України час на продовження?».