UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс зіштовхується з тиском з боку членів пропалестинського руху через її позицію щодо війни в Газі — The Hill

Деякі члени пропалестинського руху сподіваються, що підхід Гарріс може позитивно вплинути на вирішення конфлікту між ХАМАС та Ізраїлем.

Віцепрезидент Камала Гарріс та кандидат на посаду віцепрезидента у разі її перемоги на виборах в США, губернатор Міннесоти Тім Волз, вже борються з тиском з боку членів пропалестинського руху за свою позицію щодо війни в Газі. Минулого тижня Гарріс двічі зіштовхувалася з протестувальниками під час мітингів у Мічигані та Арізоні, де обговорювалося ставлення країни до війни в Газі, пише газета The Hill.

Гарріс назвала ситуацію в Газі "руйнівною" і зазначила, що "Ізраїль має право захищати себе, але важливо, як він це робить". Водночас, її радник з національної безпеки Філ Гордон написав в соціальній мережі X, що віцепрезидент не підтримує ембарго на постачання зброї Ізраїлю, і поки що зарано говорити про те, як зміниться політика Гарріс щодо конфлікту, якщо зміниться взагалі, порівняно з політикою Байдена.

Читайте також: Вибори в США: опитування показують, що Гарріс нарощує перевагу над Трампом

"Віцепрезидент чітко дала зрозуміти: вона завжди буде працювати над тим, щоб Ізраїль був здатний захистити себе від Ірану і підтримуваних ним терористичних угруповань. Віцепрезидент зосереджена на забезпеченні режиму припинення вогню й угоді про звільнення заручників, яка зараз знаходиться на столі переговорів", — заявив представник кампанії Гарріс в інтерв'ю The Hill.

Деякі члени пропалестинського руху дали зрозуміти, що бачать можливість досягти успіху в питанні війни, яка розпочалася після нападу ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня завдяки Камалі Гарріс. Вони сподіваються на її нову стратегію.

Читайте також: Чому Камала Гарріс обрала Тіма Волза на посаду віцепрезидента? — Politico

Раніше Politico писало, що якщо Гарріс стане президентом США, вона ймовірно, підтримуватиме Ізраїль та інших союзників на Близькому Сході. Але щодо війни Ізраїля проти ХАМАСу Гарріс висловила більше співчуття до долі палестинців, і ця позиція може заспокоїти арабо-американських виборців та інших, які стурбовані підтримкою Байденом воєнних дій Ізраїля в Газі.