UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хакерська атака на сайти уряду ФРН триває

Член комітету Бундестагу Костянтин фон Нотц обурений, що депутати дізналися про кібератаку з повідомлень інформаційного агентства, а не від спецслужб.

Голова профільного комітету Бундестагу Армін Шустер заявив про продовження кібератаки на урядові мережі Німеччини після екстреного засідання, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що у зв'язку з цим відкриті дискусії з цього приводу були б просто попередженням нападнику, які йому, нападнику, надавати не слід.

"Абсолютно неприйнятним є те, що лише вчора ввечері ми дізналися про події з повідомлень dpa (інформаційного агентства)", - обурився член комітету Костянтин фон Нотц.

Хоча й зазначив, що спецслужби надали "хороші аргументи", чому в останні тижні вони з деяких питань не давали інформацію політикам. Він зажадав пояснень і покарання відповідальних за невчасне інформування контролюючих органів.

Зустріч тривала 2 години. У ній взяли участь представники міністерств внутрішніх справ, оборони і закордонних справ ФРН, а також служб із питань цифровий безпеки.

Федеральний уряд намагається станом на сьогодні тримати процес під контролем, заявили представники комітету. Про повну оцінку збитків парламентський комітет розповість на наступному засіданні.

Нагадаємо, раніше депутати Бундестагу вимагали від уряду пояснень щодо атаки російських хакерів. Речник з питань IT фракції соціал-демократів Єнс Ціммерманн у Twitter закликав федеральний уряд надати Бундестагу повну інформацію щодо кібератак. З аналогічним закликом виступили і у фракції Зелених. Заступник глави останньої, Константін фон Нотц чекає, що уряд роз'яснить, які дані опинилися під атакою і "наскільки погана ситуація з ІТ-безпекою в країні". За даними джерел dpa, хакерська атака тривала до 28 лютого.

Раніше німецькі ЗМІ повідомили, що російська хакерська група, відома як Fancy Bears, проникла в комп'ютерні мережі іноземних і безпекових відомств країни і викрала дані.

Інформаційне агентство dpa з посиланням на неназвані джерела вказало, що злом хакерської групи APT28 (Fancy Bears) був виявлений у грудні, а втручання в мережу, ймовірно, тривало близько року.