UA / RU
Підтримати ZN.ua

Грузія розраховує менш ніж за рік підписати договір про асоціацію з ЄС

Після інавгурації 17 листопада Маргвелашвілі з першим закордонним візитом вирушить до Литви. Він очолить грузинську делегацію на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі 28-29 листопада. Очікується, що на саміті буде парафовано угоду про асоціацію Грузії з ЄС.

Обраний президент Грузії Георгій Маргвелашвілі 27 листопада відвідає Вільнюський саміт Євросоюзу, на якому Тбілісі в рамках програми "Східне партнерство" планує парафувати документ про асоційоване членство.

"Цей саміт є історичним для Грузії, бо вибір, давно зроблений нашою країною, поступово набуває інституціоналізації. Протягом останнього року Грузія почала і продовжує багато реформ, які сприяють її інтеграції в сім'ю європейських держав", - сказав Маргвелашвілі в понеділок, 4 листопада журналістам.

"За цим самітом піде тривала, кропітка робота до вересня 2014 року, коли Грузія вже підпише договір про асоційоване членство", - підкреслив він.

Проект "Східне партнерство" передбачає політичне та економічне зближення шести держав пострадянського простору - Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови України і Білорусі з ЄС. Участь у "Східному партнерстві" не містить перспектив вступу в ЄС, але при цьому передбачається, що проект буде здійснюватися без шкоди прагненню окремих країн-учасниць до майбутніх відносин з Євросоюзом.

Офіційний старт програмі, запропонованій Євросоюзом за ініціативою Польщі та Швеції, було дано у Празі, 8 травня 2009 року. !zn

Читайте також:

Переможець президентських виборів Маргвелашвілі хоче будувати "європейську Грузію" і не сваритися з Росією

ЦВК Грузії оголосила Георгія Маргвелашвілі переможцем президентських виборів

ОБСЄ поставила Грузію за приклад іншим пострадянським країнам