UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави МЗС Німеччини і Франції просять британців не виходити з ЄС

Дипломати обіцяють євроскептикам, що Євросоюз буде розвиватися в ногу з часом.

Міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмайер і Жан-Марк Еро заявили, що можливий вихід Великобританії із складу Евроюза обернеться дезінтеграцією ЄС.

У зв'язку з цим за підсумками зустрічі в німецькому Брандербурзі вони застерегли британців від голосування за вихід країни на найближчому рефрендум.

"Це було б шоком для ЄС, за якими виникне ризик, що дуже успішний багаторічний процес інтеграції в кінці кінців не перетвориться на дезінтеграцію, - підкреслив Штайнмайер. - Європі багато чого буде не вистачати, якщо Великобританія вирішить від'єднатися".

Глава МЗС Франції пообіцяв євроскептикам, що ЄС буде продовжувати розвиватися в ногу з часом. "Ми хочемо надати Європі нової динаміки", - запевнив французький міністр.

Раніше прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон назваввихід Великобританії з Євросоюзу "актом економічного і політичногосамоушкодження", який завдасть серйозної шкоди британським авіакомпаніям, виробникам автомобілів і фінансовим компаніям.

23 червня у Великобританії пройде референдум, на якому британці повинні вирішити, чи залишатися їм у ЄС або залишити союз.

Читайте також: Явка на референдумі в Нідерландах склала 32%

Детальніше про інтереси Лондона, Брюсселя та Вашингтона в ситуації, настроях британського суспільства і переговорах про умови збереження Великобританією членства в ЄС читайте у статті "Покине Британія Євросоюз?" у тижневику"Дзеркало тижня. Україна".