UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава ПАРЄ висловив надію на повернення російської делегації

Аграмунт написав листа спікеру Держдуми Володіну.

Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт відправив спікеру Державної Думи РФ В'ячеславу Володіну лист, у якому висловив надію на повернення російської делегації до ПАРЄ.

У тексті листа, копія якого опинилася у ТАСС, Аграмунт заявив про необоходимости того, щоб ПАРЄ, будучи одним із статутних органів Ради Європи, "була майданчиком для політичного діалогу і взаємного спілкування між парламентськими делегаціями не 46, а 47 країн-членів".

"Як ви знаєте, з тих пір як я очолив Асамблею, мною були зроблені кроки для відновлення діалогу з російським парламентом, і я вірю, що ті стосунки, які я встановив з керівництвом та депутатами Держдуми шостого скликання, стануть міцною основою для продовження конструктивних обговорень", – написав президент ПАРЄ.

Крім того, Аграмунт повідомив, що розраховує на зустріч із Володіним найближчим часом для обговорення відносин ПАРЄ і російського парламенту.

Раніше повідомлялося про готовність української делегації в ПАРЄ достроково поставити під сумнів повноваження президента Асамблеї Педро Аграмунта.

Як підкреслила український віце-спікер Ірина Геращенко, заяви Аграмунта останнім часом, як правило, повністю відповідають російської позиції. Крім того, він ініціює зняття з РФ політичних санкцій, накладених Асамблеєю.

Нагадаємо, делегація Росії досі знаходиться під санкціями ПАРЄ, які були накладені на неї в квітні 2014 року через анексію Криму. Згідно з відповідною резолюцією, російські депутати були позбавлені права голосу в ПАРЄ, а також права бути представленими в її керівних органах.

Детальніше про спроби Росії повернутися в ПАРЄ читайте у статті Дмитро Кулеба "ПАРЄ: повернення Росії і викрадення Європи" у свіжому номері тижневика "Дзеркало тижня. Україна".