UA / RU
Підтримати ZN.ua

G7 розподілить $100 млрд з коштів МВФ країнам, що постраждали від COVID

Лідери G7 обговорять, як допомогти справитися з відновленням світу після пандемії коронавірусу.

Білий дім заявив, що Сполучені Штати та інші країни Великої сімки розглядають можливість перерозподілу 100 мільярдів доларів з фонду Міжнародного валютного фонду, щоб допомогти країнам, які найбільше борються з кризою COVID-19.

Лідери G7 обговорять, як допомогти справитися з відновленням світу після пандемії коронавірусу на триденному саміті в Корнуоллі, на південному заході Англії.

«Сполучені Штати і наші партнери по G7 активно розглядають глобальні зусилля зі збільшення впливу пропонованого розподілу спеціальних прав запозичення (СПЗ) на найбільш нужденні країни», - заявили в офісі президента США, передає reuters.

«Пропоновані зусилля, потенційно розміром до 100 мільярдів доларів, сприятимуть подальшому задоволенню потреб в галузі охорони здоров'я, включаючи вакцинацію, і допоможуть забезпечити більш екологічне і стійке економічне відновлення в уразливих країнах, а також сприятимуть збалансованому, стійкому і інклюзивному глобальному відновленню».

Читайте також: США закупить 500 мільйонів доз вакцини від коронавірусу Pfizer для передачі всьому світу

Президент Франції Еммануель Макрон в четвер закликав інші країни G7 дійти згоди про перерозподіл $100 млрд в СДР африканським державам.

Керівники світових фінансів домовилися в квітні збільшити СПЗ на 650 мільярдів доларів і продовжити заморожування обслуговування боргу, щоб допомогти країнам, що розвиваються впоратися з пандемією, хоча Африці було виділено лише 34 мільярди доларів.

Раніше також повідомлялося про те, що G7 пожертвує мільярд доз вакцини проти COVID-19 бідним країнам