UA / RU
Підтримати ZN.ua

G7 має довести Путіну, що він не досягне цілей в Україні навіть через виснаження та втому – Бербок

Глава німецького МЗС бере участь у зустрічі міністрів закордонних справ країн G7.

Очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що «Велика сімка» повинна довести російському президенту Владіміру Путіну неможливість досягнення поставлених ним цілей у війні проти України, передає «Укрінформ».

«Як кризова команда в тривалій місії, G7 минулого року протиставляла російській агресії навпроти один бар'єр за іншим: зимовою допомогою для людей в Україні, антиросійськими санкціями та обмеженням цін на нафту. За нашої підтримки Україна вистояла проти російської енергетичної війни та зимового наступу», – заявила Бербок, яка бере участь у зустрічі голів МЗС «Великої Сімки».

За словами німецької міністерки, під час зустрічі в Японії представники країн «Великої сімки» підтвердять і посилять свої зобов’язання.

«Наразі йдеться про те, аби показати Путіну нашу рішучість щодо того, що він не досягне своїх цілей також через виснаження та втому», – заявила Бербок.

Читайте також: Так званий нейтралітет не є тим, що відповідало б ролі Китаю у війні України проти Росії – Бербок

Нагадаємо, посланці «Великої сімки» збираються сьогодні в японському курортному містечку Каріузава, це вже другий день переговорів, які передують важливій зустрічі лідерів G-7 наступного місяця в Хіросімі. Високопоставлені дипломати обіцяють дотримуватися жорсткої позиції щодо посилення загроз Китаю щодо Тайваню та неконтрольованих випробувань Північною Кореєю ракет великої дальності, нарощуючи при цьому імпульс для посилення підтримки України.