UA / RU
Підтримати ZN.ua

Співробітники ФСБ побили аспіранта, який в центрі Москви вивісив прапор України у річницю анексії Криму

Після двох годин допиту аспіранта змусили під диктовку написати розписку про те, що він "згоден працювати інформатором".

У Росії співробітники ФСБ допитали і побили аспіранта Московського державного університету, який у третю річницю анексії Криму вивісив із вікна своєї кімнати в гуртожитку саморобний прапор України. Під будівлею гуртожитку МДУ проходив "фестиваль на честь" окупованого півострова.

Наголошується, що акцію студент проводив в знак протесту проти витрати бюджетних коштів на фестиваль в той час, як у МДУ немає грошей на ремонт гуртожитків, передає "Медиазона".

Співробітники ВВС МДУ і ФСБ вилучили у аспіранта фотоапарат, комп'ютер і телефон. Після двох годин допиту аспіранта змусили під диктовку написати розписку про те, що він "згоден працювати інформатором під егідою ФСБ і Центру "Е" під псевдонімом "аспірант"".

Медиазона

Раніше президент Литви Даля Грібаускайте в третю річницю незаконної анексії Росією українського Криму в черговий раз підтримала територіальну цілісність України. "Свободу можна окупувати, але не можна відібрати. Крим - це Україна", - написала Грібаускайте в Twitter.

15 листопада 2016 року Міжнародний кримінальний суд в Гаазі прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту. Як наголошується в звіті, встановлення факту початкової інтервенції, яка потягнула за собою окупацію, не потрібно. Таким чином, даний міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.