UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французькі «Зелені» висунули еколога Жадо своїм кандидатом на виборах президента у 2022 році

До другого туру внутрішньопартійних виборів 54-річний Жадо вийшов з євродепутатом Сандрін Руссо.

Французька партія "Зелених" вибрала політика і еколога Яннік Жадо своїм кандидатом в президенти країни, які відбудуться в 2022 році, повідомляє газета Le Figaro.

Жадо отримав 51,03%, його опонентка - 48,97%.

Жадо з 1999 року входить до складу партії "Зелених". З 2009 року він також є євродепутатом, в 2014 році його знову переобрали до Європарламенту.

Французькі ЗМІ зазначають, що як соціалісти, так і "Нескорена Франція" побоюються, що "Зелені" на виборах в наступному році можуть показати результати краще, ніж кандидати їхніх партій.

Тим часом, західні експерти як і раніше передбачають, що основна боротьба на виборах у 2022 році розгорнеться між нинішнім французьким лідером Емманюелем Макрона і лідером ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен.

Читайте також: Франція надасть громадянство 12 тис людям, які допомагали в боротьбі з коронавірусом

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що європейці повинні посилити свої оборонні плани і зробити себе "шанованими", оскільки Франція починає переговори з США, щоб спробувати відновити довіру після того, як суперечка через договір про підводні човни привів до великого дипломатичного кризи.