UA / RU
Підтримати ZN.ua

Французи побудують АЕС у Великобританії за 26 млрд доларів

АЕС побудує консорціум на чолі з французькою компанією EDF. Електростанція забезпечуватиме близько 7% електроенергії Британії.

Британський уряд видав офіційний дозвіл на будівництво першої атомної електростанції у країні за останні 30 років. Це комерційний проект, що здійснюється приватними компаніями.

Станцію "Хінклі-Пойнт-С" буде розташовано на місці АЕС, що вже існує у графстві Сомерсет на південному заході Англії. Її буде споруджувати консорціум на чолі з французькою компанією EDF, до якого увійдуть також як інвестори китайські державні компанії.

Правляча коаліція багато говорить про необхідність переведення британської енергетики на альтернативні джерела без викопного палива.

"Вперше в історії атомна електростанція у нашій країні буде будуватися не на гроші з бюджету", - сказав міністр енергетики Едвард Деві.

Будівництво АЕС коштуватиме 16 млрд фунтів (близько 26 млрд доларів). На новій електростанції буде два реактори, термін експлуатації яких складе близько 60 років.

Будівництво має бути завершено через 10 років і, за попередніми даними, буде забезпечувати близько 7% електроенергії Британії.

Під час будівництва нової АЕС буде створено близько 25 тисяч робочих місць, а на самій електростанції протягом 60 років буде працювати 900 осіб. !zn

Читайте також:

Вовки і вівці: теплова енергетика vs атомна енергетика

В Японії вперше після аварії на "Фукусімі" буде побудовано нову АЕС

Японія має намір відмовитися від атомної енергетики до 2040 року