UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція відмовила Сноудену у політичному притулку

Франція, провівши правовий аналіз ситуації, прийняла рішення не надавати притулок викривачу американських спецслужб. Сноуден продовжує залишатися у Росії.

МВС Франції заявив про рішення відмовити Едварду Сноудену у наданні політичного притулку. Про це повідомляє Сіньхуа.

В опублікованій міністерством заяві наголошується, що Франція, як і багато інших країн, через своє посольство у Москві, отримала від Сноудена запит з проханням про надання політичного притулку.

"Враховуючи юридичні аспекти справи і ситуацію, в якій перебуває заявник, Франція не буде вживати заходів для задоволення запиту", - йдеться в заяві МВС.

Між тим, Сноуден продовжує залишатися у транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво".

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков раніше заявляв, що Сноуден повинен вирішити, куди податися далі. Раніше президент Росії Володимир Путін також закликав Сноудена залишити країну якомога швидше.

Нагадаємо, колишній співробітник ЦРУ 30-річний Сноуден, що оприлюднив деталі таємних операцій спецслужб США щодо масштабного стеження за мільйонами громадян, в тому числі і дипломатами, з 23 червня перебуває в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво". Він розіслав запити з проханням про надання притулку більш ніж 15 країнам, але поки ніхто не висловив готовність його забрати. !zn

Читайте також:

Російська "Мата Харі" Ганна Чапман запропонувала Сноудену одружитися

Сноуден передумав просити притулку в Росії, дізнавшись про умови Путіна

Шпигунський скандал між ЄС і США може поставити хрест на створенні "економічного НАТО"