UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінляндія з 8 березня вводить локдаун через зростання захворюваності COVID-19

Обмеження вводяться на три тижні.

Керівництво Фінляндії вирішило ввести режим самоізоляції на території всієї країни з 8 березня через погіршення ситуації з коронавірусом.

Про це повідомляє телеканал YLE.

Прем'єр-міністр країни Санна Марін заявила, що національний локдаун буде введений на три тижні, а після закінчення цього терміну заходи будуть знімати поетапно.

"Всі втомилися від цієї ситуації з коронавірусів, я теж втомилася, але я прошу вас набратися терпіння", - сказала Марін на пресконференції.

На час локдауну вводиться дистанційне навчання в старших класах, заборонені зустрічі групами понад шість осіб. У зонах з найвищим рівнем поширення інфекції закриваються ресторани.

Прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін. фото YLE

З початку пандемії в Фінляндії виявили понад 55 тисяч випадків зараження коронавірусом, близько 730 з них закінчилися летально.

Читайте також: У Києві почалася вакцинація проти COVID-19 – КМДА

З середини лютого в країні щодоби збільшується кількість нових випадків COVID-19, напередодні повідомлялося про 590 виявлених випадків зараження.

За минулу добу в країнах Європи зареєстровано майже 200 тисяч випадків зараження COVID-19.

У світі за останню добу підтверджено 429 452 нових випадків зараження коронавірусом, а 164 395 з них зафіксовані в країнах Європи.

У Європі лідерами по поширенню COVID-19 є Франція, Італія і Чехія. Фінляндія знаходиться на 36 місці серед європейських країн на сайті статистики поширення коронавірусу в онлайн-режимі Worldometers. Україна на 8-му місці.

Напередодні фінська лабораторія заявила про підтвердження випадку зараження новим штамом коронавірусу в Фінляндії.

Виникнути цей штам коронавірусу міг за межами Фінляндії.

Виявлений штам Sars-CoV-2 отримав назву Fin-796H. Лабораторія зафіксувала поки 2 випадки зараження цим штамом, але вважають, що їх може бути набагато більше.

Лабораторія визначила весь геном штаму Fin-796H. Дослідження показали, що цей штам раніше не фіксували ні в одній країні світу, проте він має досить багато змін, а це може свідчити про те, що Fin-796H розвивався за межами Фінляндії.

Станом на 25 лютого у світі зафіксовано 112 553 181 випадок зараження COVID-19, свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

За добу: 459 391 особа; померли 2 497 406 осіб (+12 142); одужали 63 504 599 осіб (+223 592).