UA / RU
Підтримати ZN.ua

Час для визнання Палестини ще не настав — Стубб

Він сказав, що це рішення не має "нічого спільного" з угодою про постачання зброї з Ізраїля.

Александр Стубб

Александр Стубб

Президент Фінляндії Александр Стубб захистив рішення своєї країни купувати зброю в Ізраїля, попри війну в Газі, заявивши, що це не пов'язано з небажанням Фінляндії визнати палестинську державу. Фінляндія купує в Ізраїля наземну систему протиракетної оборони під назвою "Праща Давида". Гельсінкі вважає цю систему першочерговим пріоритетом для власної оборони через постійні ракетні атаки сусідньої Росії на цивільні та військові об'єкти в Україні, інформує Reuters.

Стубб заявив, що час для визнання палестинської держави ще не настав, хоча його північні сусіди — Швеція, Ісландія, а нещодавно і Норвегія — зробили це.

"Ми хочемо, щоб це визнання, не якщо, а коли це станеться, вплинуло на рішення про дві держави й мирне врегулювання", — сказав президент Фінляндії.

Читайте також: Словенія визнала державність Палестини

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон також вважає, що рішення про визнання Палестини треба прийняти у "слушний час". Під час свого візиту до Німеччини він заявив, що не підтримує визнання держави Палестина "під впливом емоцій".