UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФБР розробило фіктивну криптовалюту NexFundAI для виявлення маніпуляцій на ринку цифрових активів

Звинувачення висунули проти кількох великих учасників ринку, що стало важливим прецедентом у боротьбі зі злочинною активністю у світі криптовалют.

Федеральне бюро розслідувань таємно створило криптовалюту NexFundAI на базі Ethereum у рамках операції з виявлення маніпуляцій на криптовалютному ринку. Ця ініціатива, названа Operation Token Mirrors, стала частиною масштабного розслідування незаконних фінансових схем у цифровій сфері, повідомляє The Hacker News.

Створивши власний токен, ФБР вдалося виявити шахрайські дії, включаючи схеми "pump-and-dump", за яких штучно завищуються ціни на криптоактиви з метою отримання прибутку. В результаті операції звинувачення було висунуто проти 18 осіб та компаній, включаючи маркетмейкерів ZM Quant, CLS Global та MyTrade. У рамках цієї операції ФБР вдалося захистити інвесторів та конфіскувати понад $25 мільйонів незаконно отриманих активів.

Читайте також: КНДР продовжує обходити санкції та красти криптовалюту — спостерігачі ООН

Ця операція демонструє, як традиційні методи боротьби з фінансовими злочинами адаптуються до нових цифрових реалій криптовалютного ринку.

Раніше економіст Олександр Кошовий заявив про те, що "Закон про віртуальні активи: НКЦПФР перетворила починання прогресивного Мінцифри на тяганину з корупцією та лобізмом". Законодавство щодо віртуальних активів досі не працює.