UA / RU
Підтримати ZN.ua

ФБР опублікувало документи справи про поштове листування Клінтон

Бюро не змогло підтвердити спроби втручання або незаконного доступу до секретних документів.

У п'ятницю, 2 вересня, Федеральне бюро розслідувань опуюликовало тексти допитів кандидата на посаду президента США Хілларі Клінтон та її колишніх підлеглих у Державному департаменті у справі про електронне листування і секретні документи, передає Deutsche Welle.

З оприлюднених документів випливає, що Клінтон, будучи держсекретарем, покладалася на розсудливість своїх підлеглих у питанні безпеки електронного листування.

"Вона не мала підстав не довіряти людям, які працювали на неї "на передовій", - зазначили у ФБР щодо одного з листів. Раніше директор ФБР Джеймс Комі заявляв, що Клінтон і її підлеглі були "вкрай безвідповідальними" щодо електронного листування.

У той же час, криміналістична експертиза не знайшла доказів злому електронної пошти і цифрових пристроїв Клінтон. Однак точно сказати, чи мали місце спроби незаконного доступу до секретних документів, у ФБР не змогли. У документах йдеться, що "ворожі іноземні агенти" зламали пошту адресатів Клінтон і змогли прочитати листа від неї або їй.

Читайте також: Хакера, який зламав пошту Клінтон, засудили до чотирьох років в'язниці

Нагадаємо, в березні 2015 року стало відомо, що Клінтон, яка займала посаду держсекретаря з 2009 по 2013 рік, відправляла робочі листи з особистої електронної пошти, а не з урядовою. Сама Клінтон стверджує, що в особистому листуванні не передавала секретної інформації. ФБР не знайшло в її діях ознак злочину.

8 серпня стало відомо, що Мін'юст США закрив справу про листуванні Хіларі Клінтон, а Держдепартамент відновив розслідування.

Раніше Хілларі Клінтон, яка вважається фаворитом в боротьбі за висунення кандидатом на пост президента США від Демократичної партії на виборах 2016 року, відкинула висунуті їй звинуваченняу використанні особистої електронної пошти для службового листування секретного характеру.