UA / RU
Підтримати ZN.ua

FATF продовжила зупинення членства РФ в організації

Група розглядає питання посилення ризиків від КНДР, яка тепер має договір про «всеосяжне» партнерство з РФ

За результатами червневого засідання Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмивання грошей (FATF) 23-28 червня у Сінгапурі було продовжено зупинення членства РФ в організації. Про це повідомили у Державній службі фінансового моніторингу України. 

«У продовження заяв, опублікованих з березня 2022 року, FATF повторно наголошує, що всі юрисдикції повинні бути пильними щодо поточних та нових ризиків обходу заходів, вжитих проти РФ з метою захисту міжнародної фінансової системи», – йдеться у повідомленні Держфінмоніторингу.

Читайте також: Столиця мільярдерів ризикує потрапити до карального списку FATF – Bloomberg

На засіданні FATF також розглядалося питання посилення ризиків, що походять від КНДР, з якою Росія підписала договір про «всеосяжне стратегічне партнерство».

«Україна продовжує бути активним учасником засідань FATF, контакти з делегаціями посилюються. Варто відзначити високий технічний рівень дискусій стосовно ризиків, що несе росія для Глобального середовища боротьби з фінансуванням нерозповсюдження, фінансуванням тероризму та відмиванням коштів», – зазначив голова Державної служби фінансового моніторингу України Ігор Черкаський.

Читайте також: FATF зробила крок до внесення Росії у “чорний список” – чим це загрожує агресору

Нагадаємо, Україна закликала FATF внести Росію до «чорного» списку організації, що обмежило б фінансові можливості держави-агресора. Керівник Держфінмоніторингу України Ігор Черкаський у статті для AML Intelligence заявив, що FATF може вплинути на відносини між Кім Чен Ином та Владіміром Путіним та опосередковано полегшити ситуацію на фронті для нашої країни.