UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонія буде боротися з білками, єнотами і американським сигнальним раком

ЄС створить список представників флори і фауни, чисельність яких підлягає суворому обмеженню і контролю. В Естонії вже вводиться заборона на утримання і продаж єнотів, нутрій та деяких рослин.

Країни Європейського Союзу схвалили список чужорідних для європейської природи видів рослин і тварин, що підлягають контролю або знищення.

Уряди країн ЄС повинні ввести систему нагляду і передбачити заходи по боротьбі з чужорідними видами рослин і тварин, щоб не допустити поширення інвазивних видів, повідомило у вівторок міністерство навколишнього середовища Естонії.

"Окремим країнам чи регіонам не впоратися самотужки з шкідливим впливом на природу чужорідних представників тваринного або рослинного світу, тому виправдане складання такого єдиного списку", - зазначила головний спеціаліст відділу природоохорони міністерства Мерікей Линнамяги (Merike Linnamagi).

Список набуде чинності через 20 днів після публікації у "Віснику Європейського союзу" або приблизно в січні або на початку лютого. Всього до нього увійшли 37 видів флори і фауни, але передбачений перегляд або поповнення списку.

З естонської флори і фауни в нього потрапили 8 видів, частина з яких зустрічається в дикій природі або в середовищі проживання людини: деякі домашні улюбленці, акваріумні або садові рослини. Це, наприклад, нутрії, сірі білки, єноти-полоскуни, ротаны, американські сигнальні раки, бур'ян-борщівник.

Одомашнені тварини повинні бути стерилізовані або ізольовані від дикої природи. Зоомагазини можуть продавати їх до кінця нинішнього року, але потім їм буде заборонено ввозити їх у країну.