UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган розкритикував ООН: "Система приречена породжувати кризи"

Він закликав реформувати цю та інші міжнародні організації.   

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що доля людства залежить від країн ООН, а бути так не повинно. За даними Anadolu, він звинуватив організацію в тому, що її система приречена породжувати кризи.

"Доля людства не може бути залишена на милість жменьці країн, що перемогли у Другій світовій війні. У той час як світ і майже всі сфери нашого життя змінюються, а дипломатія, торгівля і міжнародні відносини зазнають кардинальних перетворень, немислимо, щоб архітектура глобальної безпеки залишалася колишньою", - додав він.

Ердоган заявив про необхідність реформування ООН та інших міжнародних структур. 

"Діюча система ООН, сформована після Другої світової війни, не відповідає викликам сучасності, не в силах забезпечити мир і справедливість, приречена породжувати нові кризи", - сказав президент Туреччини.

Читайте також: США вперше за три роки повернулися у Раду ООН з прав людини

Кілька днів тому генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріеш заявив, що минулого року додатково 120 млн осіб опинилися за межею бідності. Він підкреслив, що зростання показників злиднів спостерігається вперше за 20 років і це пов'язано насамперед з пандемією, боротьба з якою найбільш негативним чином відбилася на економіках країн світу.