UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган звинуватив європейські країни в неготовності до пандемії коронавірусу

На думку президента Туреччини, світ вступає в нову епоху, яка ознаменується глобальними змінами в економічному, соціальному і політичному устрої.

Країни Євросоюзу, на думку президента Туреччини, виявилися неготовими до коронавирусної інфекції COVID-19. Про це Реджеп Тайіп Ердоган заявив після засідання координаційної ради із протидії пандемії коронавірусу в Анкарі, пише Anadolu.

За його словами, спалах захворювання показала недосконалість системи соціального захисту західних країн.

"Країни Заходу роками не дбали про своїх громадян, передавши базові державні служби ведення приватного сектора. Насправді це було зроблено для того, щоб ухилитися від відповідальності", - заявив Ердоган.

Він також сказав, що деякі європейські країни раніше були "полум'яними прихильниками лібералізму", а сьогодні націоналізують лікарні і діють за принципом "виживуть ті, хто зможе вижити".

Ердоган зазначив, що Туреччина з самого початку уважно стежила за поширенням нового захворювання і мобілізувала всі свої можливості для усунення інфекційної загрози. За словами президента, влада має намір організувати в Стамбулі і Анкарі роздачу масок і дезінфікуючих засобів громадянам старше 65 років.

На думку Ердогана, світ вступає в нову епоху, яка ознаменується глобальними змінами в економічному, соціальному і політичному устрої.

Перший випадок зараження COVID-19 в Туреччині виявили 11 березня. Через тиждень, 18 березня, в країні був перший померлий від коронавірусу. За останніми даними ниверситета Джонса Хопкінса, в Туреччині заражений 191 чоловік, двоє померли.

Нагадаємо, 11 березня ВООЗ повідомила про початок пандемії коронавірусу. Найбільшим осередком спалаху коронавіруса в Європі залишається Італія. Найбільш уражені північні регіони країни: Ломбардія, Венето і Емілія-Романья. З 9 березня на території всієї країни запроваджено суворий карантин.

Детальніше про епідемію коронавіруса в Італії, діях уряду і реакції обзества читайте у статті Христини Суворіної "Вижити самому і захистити бізнес. Уроки Італії" ZN.UA.