UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експосол США: «Путін та його оточення бояться нових санкцій»

Гербст виступив за запровадження санкцій до початку нової агресії від Росії.

Експосол США в Україні Джон Гербст заявив, що президент Росії Владімір Путін та його оточення бояться нових санкцій, які можуть запровадити США, інформує "Радіо Свобода".

"Потрібно зрозуміти, що «шишки» в Кремлі люблять відправляти на Захід їхні сім’ї. Вони люблять, щоб їх діти вчились в американських та європейських університетах. Вони люблять мати великі вілли в Рів’єрі, і вони не хочуть це втратити. Це не означає, що вони готові піддатися. Я думаю, що погроза санкцій не тільки проти так званих «шишок» в Кремлі, але також проти російської економки. Це велика загроза для них", – наголосив Гербст.

Експосол зазначив, що виступає за запровадження санкції проти РФ  «до вторгнення».

Гербст також підкреслив: "Я сам прихильник санкцій до російського вторгнення. Тому що вони повинні платити за загрозу, яку вони зараз роблять. Я впевнений в тому, що якщо Росія нападає на Україну, то будуть сильні нові санкції".

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що у разі вторгнення Росії на територію України, санкції Заходу будуть скоординованими, вони будуть доповнювати та посилювати один одного.

У свою чергу президент США Джо Байден повідомив, що проти Росії будуть введені санкції, які "президент РФ Володимир Путін раніше ніколи не бачив".

Читайте також: У Конгресі зареєстровано новий законопроект про санкції проти Путіна та Росії

Про стратегію адміністрації Джо Байдена щодо стримування масштабної агресії Росії проти України, підходи Вашингтона до зниження ризиків ескалації, читайте у статті Олександра Хари"Як Білий дім відповів Кремлю: навіщо Блінкен приїжджав до Києва".