UA / RU
Підтримати ZN.ua

Експерти завершили роботу на місці вибуху ракети в Пшеводуві

Сьогодні там вже немає поліцейських, слідчих та експертів.

Експерти завершили роботу на місці вибуху ракети в Пшеводуві у Польщі. Про це повідомляє PAP.

Зазначається, що сьогодні, 20 листопада, зранку у селі та на місці вибуху вже немає поліцейських, слідчих та експертів, які там працювали.

Уперше за час війни РФ проти України територія однієї з країн — членів Альянсу виявилася безпосередньо зачепленою бойовими діями. Після того як російська армія 15 листопада завдала безпрецедентного масованого ракетного удару по Україні, одна з ракет упала на зерносушарку в польському селі Пшеводув, розташованому за п'ять-сім кілометрів від українсько-польського кордону. Загинули двоє польських громадян. Після інциденту й у Польщі, й у НАТО заявили, що це була ракета української ППО.

Читайте також: Зеленський: Українські фахівці братимуть участь у розслідуванні падіння ракет у Польщі  

Раніше повідомлялося, що слідчі після вибуху у Пшеводуві вивчають залишки ракети, глибину вирви, вираховують напрямок, звідки прилетіла ракета, навіть кількість  використаного нею палива. Про це заявив голова Бюро міжнародної політики Якуб Кумох. За його словами, також є кадри, на яких можна побачити певну послідовність подій.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив: з великою ймовірністю ракету, яка впала на польську територію, випустила українська система ППО. Як після цієї трагедії розвиватимуться відносини Києва та Варшави? Чи вплине інцидент на надання Заходом Україні зброї, зокрема й засобів ППО? Відповіді на ці питання — у статті Володимира Кравченка «Тривожний сигнал: що робити Україні після падіння ракети в Польщі».