UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак покинув в'язницю

Екс-президент Єгипту Хосні Мубарак звільнений з в'язниці, в якій він перебував понад два роки, і переведений під домашній арешт в один з військових госпіталів Каїра.

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак звільнений з в'язниці Тора в Каїрі. Він на вертольоті був доставлений у військовий госпіталь. Про це з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ країни, повідомляє Agence France-Presse.

Про те, що Мубарак буде звільнений з в'язниці і поміщений під домашній арешт, стало відомо 21 серпня. Підставою для зміни запобіжного заходу стало зняття з нього звинувачень у корупції та зловживанні владою.

Очікується, що 85-річний політик, який правив Єгиптом в 1981-2011 роках, перебуватиме під домашнім арештом до прийняття остаточного вердикту щодо його причетності до розстрілів демонстрантів у січні 2011 року. Це судова справа ще не закрита, і слухання по ньому відновляться 25 серпня.

Мубарак був беззмінним головою Єгипту протягом 30 років. В результаті революції, що відбулася в 2011 році, він був змушений піти у відставку . Його місце роком пізніше зайняв Мухаммед Мурсі, довгий час очолював партію "Брати-мусульмани". 3 липня 2013 року він був скинутий, а його прихильники з партії влади заарештовано.

Експерти заговорили про можливі зміни в долю Мубарака після відсторонення Мурсі від влади. !zn

Читайте також:

Суд звільнив з в'язниці екс-президента Єгипту Хосні Мубарака

Росія стурбована можливим покаранням Мубарака

Мубарак не вважає себе винним

Єгипет повертається до часів Хосні Мубарака