UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-мер Нью-Йорка випише чек на 4,5 млн доларів на сплату внеску США по кліматичній угоді

Президент США виступає проти Паризького кліматичної угоди, проте екс-мер Нью-Йорка сподівається, що Трамп змінить своє рішення.

Американський мільярдер і, за сумісництвом, екс-мер Нью-Йорка Майкл Блумберг заявив, що виділить чек на суму в 4,5 млн доларів на сплату фінансових зобов'язань США по Паризькій кліматичній угоді, повідомляє Reuters.

"Наш фонд виконає нашу обіцянку покрити будь-які скорочення з боку уряду фінансування ООН з питань клімату", - сказав Блумберг.

Блумберг обіцяв продовжувати фінансування в майбутньому, і висловив надію, що в наступному році президент Трамп змінить свою позицію щодо Паризької кліматичної угоди.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп в минулому році вийшов з Паризького кліматичної угоди, зробивши США єдиною країною, яка виступила проти цієї домовленості.

Через годину після оголошення свого рішення про вихід з Паризької кліматичної угоди Трампу зателефонувала Ангела Меркель, щоб з'ясувати його позицію. Пізніше відбулися телефонні розмови з Терезою Мей, Еммануелем Макроном і Джастіном Трюдо. Прем'єр Канади, після своєї розмови з Трампом, висловив своє розчарування рішенням американського президента і нагадав про прихильність Канади угоді про зміну клімату.

Розкритикував Трампа і колишній американський президент Барак Обама, який був одним з натхненників Паризької кліматичної угоди. Обама висловив надію, що підприємства і громадяни будуть продовжувати робити все, щоб зберегти планету.

Засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск пішов з посади радника президента США Дональда Трампа в протест проти виходу з Паризького угоди.