UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ефективність закупленої Україною вакцини від Sinovac становить менше 60%

При цьому у Sinovac анонсували ефективність вакцини 79%.

Загальна ефективність вакцини від коронавірусу від компанії Sinovac, з якою вже уклала договір Україна, коливається між 50-60%. Про це пише "Українська правда" з посиланням на два джерела новинного порталу UOL.

Офіційні результати повного дослідження ефективності вакцини будуть опубліковані 12 січня. 

Нагадаємо, 30 грудня Sinovac Biotech анонсувала, що третя фаза клінічних досліджень показала, що ефективність вакцини Sinovac становить 79% - нижче, ніж в Pfaizer і Moderna.

Читайте також: Вакцина BioNTech/Pfizer бореться з 15-ма мутаціями COVID-19

30 грудня стало відомо про підписаня договору між Україною та китайською компанією Sinovac Biotech. Ідеться про 1 913 316 дозах вакцини, поставки якої мають початися упродовж 30 днів з дня реєстрації вакцини - препарат перебуває на третій стадії клінічних випробувань.

Крім того, в рамках європейської ініціативи COVAX Україна також сподівається отримати дози вакцини. Їх поставки почнуться у березні.

Однак у державному підприємстві "Медичні закупівлі України"  повідомили про затягування зі сторони Міністерства охорони здоров’я розгляду пропозицій від різних виробників щодо купівлі антикоронавірусної вакцини. В ДП зазначили, що одна з компаній може відмовитися від подальших перемовин, якщо рішення не буде ухвалене найближчим часом.

У МЗУ також заявили про те, що Україна в минулому році не змогла законтрактувати вакцини від коронавірусу провідних виробників через те, що Міністерство охорони здоров'я акумулювало всі переговори про закупівлю вакцин.