UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден приєднається до лідерів країн "Великої сімки" G7

П'ятнична зустріч стане першою зустріччю G7 в період президентства Байдена і першою зустріччю групи союзників з квітня минулого року.

Президент США Джо Байден приєднається до лідерів країн "Великої сімки" (G7) (США, Британія, Канада, Японія, Німеччина, Франція, Італія) в цю п'ятницю на віртуальному саміті, присвяченому глобальним заходів у на COVID-19 і зусиллям з відновлення світової економіки, йдеться в заяві Білого дому.

"Президент Байден зосередиться на глобальному реагуванні на пандемію COVID-19, включаючи координацію з виробництва, розповсюдження та постачання вакцини", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Інші дискусії з лідерами на саміті будуть зосереджені на відновленні економіки після пандемії.

"Президент Байден також обговорить необхідність інвестицій для зміцнення нашої колективної конкурентоспроможності і важливість поновлення глобальних правил для вирішення економічних проблем, таких як ті, які представляє Китай", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Глави МЗС "Великої сімки" вимагають звільнити Навального

Нагадаємо, посли держав «Великої сімки», які 3 лютого зустрілися з президентом Володимир Зеленським та обговорили введення санкцій проти каналів ZiK, NewsOne і «112 Україна», погодилися з аргументами глави держави щодо протидії пропаганді.

«Посли погодилися, що існує потреба боротися з дезінформацією в рамках свободи і плюралізму ЗМІ», - сказано в заяві, опублікованій групою дипломатів в Twitter в четвер, 4 лютого.