UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві німецькі компанії вийшли з проекту «Північний потік 2»

Проект залишила німецька Wintershall Dea, яка фінансувала проект.

Німецька нафтогазова компанія Wintershall Dea повідомила, що завершує фінансування газопроводу «Північний потік 2». Wintershall Dea інвестувала 730 000 000 доларів в проект і має в ньому частку 10%. У звіті компанії 2020 року вказується, що інвестиції в проект було завершено перед тим, як вступив в дію закон США «Про протидію противникам Америки шляхом санкцій» (CAATSA), повідомляють ЗМІ.

У заяві йдеться, що участь компанії обмежується наданням позик разом з ще чотирма європейськими енергетичними компаніями (Engie, OMV, Shell and Uniper).

Напередодні про припинення співпраці з газпромівським проектом заявила швейцарська дочірня компанія страхувальника Munich Re.

«Синдикат Munich Re видав повідомлення про зупинку для «Північного потоку 2», - наводить Reuters слова представника компанії.

Більше 15 компаній «сумлінно намагаються зменшити свою діяльність в рамках проекту «Північний потік 2». Про це заявив під час брифінгу для преси 22 лютого, прес-секретар Держдепартаменту США.

«Звичайно, ці юридичні особи не підпадають під санкції США саме тому, що вони роблять чесні кроки в правильному напрямку, - зазначив спікер. - Їх 15 або більше і, думаю, це показує, що наша стратегія, включаючи законодавчі заходи, прийняті Конгресом, працюють з хорошим результатом».

Читайте також: Щодо санкцій проти Росії представлені лише дві компанії-будівельника газопроводу "Північний потік-2 - доповідь Держдепу

Також страхова компанія Munich Re Syndicate (Німеччина) припинила співпрацю з проектом Північний потік-2.

Раніше повідомлялося про те, що США ввели санкції проти трубоукладача "Північного потоку-2". Детальніше про рішення по "Північному потоку-2" читайте в статті Сергія Корсунського "Німеччина зосереджується" на ZN.UA.