UA / RU
Підтримати ZN.ua

Друзі Путіна вважають санкції підтвердженням антиросійської змови – WSJ

Політичні соратники президента Росії переконані, що санкції не змінять поведінку Кремля.

Соратники президента Росії Володимира Путіна вважают, що санкції не змінять агресивну політку Кремля проти України і лише підтверджують "антиросійську змову", яку нібито організували США.

Про це сьогодні пише Wall Street Journal, аналізуючи інтерв'ю з головою деркомпанії "Російська залізниця" Володимира Якуніна, який є давнім другом Путіна.

В інтерв'ю він заявив, що не варто чекати зміни політики Кремля через економічний тиск.
"Думати так означає приймати бажане за дійсне", - сказав Якунін.

Друг Путіна, який також потрапив до "чорного списку", заявив, що санкції лише підтверджують, що США організували змову проти Росії.

"Англо-саксонці завжди були практичними людьми. Вони поважають лише силу", - сказав Якунін, пояснюючи, що Росія правильно робить, коли поводиться агресивно.

Він також додав, що Вашингтон використовує "брудну пропаганду", намагаючись демонізувати Путіна і виставити його світовим злом.

"В рядах еліти справді закріпилася ця ідеологічна матриця. Вони вірять, що не можливо об'єднати народ без ворога", - пояснює соціолог Ольга Криштановська.

Кремль зображує президента України Петра Порошенка, як маріонетку США, яку поставили силою після повалення проросійського Віктора Януковича. В Росії це сприймають як наступ американців і пряму загрозу своїй безпеці.

Якунін також заявив, що ЄС і США повинні зрозуміти "помилковість" свого шляху і повернутися до традиційних цінностей, які нібито відстоює Росія.

Нагадаємо, що Євросоюз вирішив зберегти санкції проти Росії. На разі санкції Заходу і зниження ціни на нафту коштували Росії 4% ВВП. !zn