UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дослідження виявило прямий зв'язок між грішми та щастям

Якщо до кризи іспанці головним для щастя називали здоров'я і кохання, то зараз на перше місце вийшли гроші.

Правило "Люди завжди цінують те, чого не мають", підтвердилося, пише іспанська La Vanguardia у статті, підготовленій за матеріалами агентства EFE.

"Сьогодні, в епоху кризи, гроші - головне, що потрібно іспанцям для щастя", - пише газета, посилаючись на результати нещодавнього дослідження, яке провів Instituto Coca-Cola de la Felicidad на основі опитування 3500 осіб.

У 2013 році 54% іспанців сказали, що задоволені своїм життям. Це на 2% більше, ніж у 2010 році. Автор дослідження вважає, що іспанці стримали свої економічні запити і задоволені тим, що у них є.

"Але за останні роки змінилася ієрархія пріоритетів: у 2007 році головним для щастя називали здоров'я (37%), на другому місці було кохання (32%), на третьому - гроші (17%). У 2013 році на верхній сходинці гроші (36%)", - йдеться у статті.

Дослідники склали портрет щасливих іспанця чи іспанки: 26-35 років, одружений, має роботу, ділить дах із дітьми і домашніми тваринами, упевнений/впевнена в собі. Найбільше задоволені життям в Естремадурі, Арагоні, Наваррі і Кантабрії.

А ось автопортрет людини, задоволеної життям: "я енергійний", "мені подобається допомагати іншим", "я завжди кажу "спасибі", "дбаю про довкілля", "високо ціную почуття гумору". !zn

Читайте також:

Більшості українців для щастя достатньо, щоб всі рідні були живі та здорові

Опубліковано рейтинг найщасливіших країн світу: Україна на 91 місці

Вчені з'ясували, у якому віці люди найбільш щасливі