UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дональд Трамп назвав основним ворогом США фейкові новини у ЗМІ

На думку американського президента, деякі ЗМІ безвідповідально захопилися поширенням відверто фейкових новин.

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп назвав головного ворога своєї держави; на його думку, це фейкові новини, безвідповідально поширювані деякими засобами масової інфорації. Таким чином Трамп висловив невдоволення тим, що деякі ЗМІ, на його погляд, принижують значимість угоди з КНДР, про що і написав у своєму Twitter.

"Смішно дивитися фейкові новини, особливо NBC і CNN. Вони намагаються применшити значення угоди з Північною Кореєю. 500 днів тому, коли здавалося, що ось-ось вибухне війна, вони благали про цю угоду", – йдеться в повідомленні.

Президент США також розкритикував ЗМІ, при цьому традиційно не особливо соромлячись у виразах.

"Головний ворог нашої країни – фейкові новини, які дурні так легко поширюють!" – написав Трамп.

So funny to watch the Fake News, especially NBC and CNN. They are fighting hard to downplay the deal with North Korea. 500 days ago they would have "begged" for this deal-looked like war would break out. Our country's biggest enemy is the Fake News so easily promulgated by fools!

- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 червня 2018 р.


12 червня в Сінгапурі відбулася історична зустріч президента США Дональда Трампа і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, за підсумками якої сторони підписали спільну декларацію про перезавантаження двосторонніх відносин і денуклеаризації Корейського півострова. Крім того, США беруть на себе зобов'язання забезпечити безпеку КНДР. Тим не менш, санкції проти Кореї поки залишаються в силі.

Детальніше про саміт США і КНДР читайте в матеріалі: "Історичний саміт в Сінгапурі. Як пройшла зустріч Трампа та Кім Чен Ина і про що вони домовилися".