UA / RU
Підтримати ZN.ua

До Фінляндії за тимчасовим захистом звернулися 46 тисяч українців

Країна чекає ще стільки ж біженців наступного року.

Протягом цього року 46 тисяч українців звернулися за тимчасовим захистом до Фінляндії, населення якої складає близько 5,6 мільйонів людей. В Естонії з населенням 1,3 млн осіб подано майже стільки ж заяв – понад 41 тисячу.

"Естонія - одна з країн, які найбільше прийняли біженців з України по відношенню до населення, - розповів радник Міністерства внутрішніх справ Естонії, передає YLE.

Тому Фінляндія запропонувала з січня приймати від 50 до 100 українців, які переїжджають із Естонії до Фінляндії на тиждень.

Навіть зараз українці мають право переїхати до держави-члена ЄС на свій вибір. Однак потім для охочих буде організовано скоординоване автобусне та поромне сполучення. Естонія та Фінляндія оплачують рахунок.

Читайте також: Наразі у Польщі перебувають 950 тисяч українських біженців

За даними як естонської, так і фінської влади, невідомо, скільки українців скористаються можливістю і переїдуть до Фінляндії.

Кількість українців, які приїхали до Фінляндії та Естонії, з настанням зими не побільшало.

Міністерство внутрішніх справ Фінляндії стежить за динамікою зростання кількості українців, які шукають притулку. Нині, за оцінками МВС, наступного року до Фінляндії приїде 30–40 000 українських претендентів на тимчасовий захист.

Багато залежить від того, як розвиватиметься війна в Україні. Принаймні поки кінця війні не видно, тому допомога українцям, як і раніше, потрібна.

Раніше повідомлялося про те, що до кінця січня українські біженці зможуть дістатися Німеччини безкоштовно.

Чи повернуться українські біженці додому після війни? Читайте у статті Оксани Панкової "Залишитися чи повернутися"