UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп опублікував звіт про російську пропаганду і дезінформацію

У США хочуть підвищити колективну стійкість до дезінформації та пропаганди.

У Державному департаменті Сполучених Штатів Америки опублікували звіт "Основи російської екосистеми дезінформації і пропаганди", в якому досліджуються основні джерела і канали пропаганди, за допомогою яких РФ поширює дезінформацію.

«Центральна частина цих зусиль (в підготовці дослідження - ред.) - виявлення російських тактик, щоб партнерські і союзні уряди, громадські організації, наукові кола, преса і міжнародна громадськість змогли провести свій власний подальший аналіз і тим самим підвищити колективну стійкість до дезінформації та пропаганди », - йдеться в описі дослідження.

Відзначається, що система дезінформації і пропаганди Росії складається з п'яти основних стовпів:

Пряму відповідальність за розвиток вищезгаданих платформ, зокрема, їх фінансування, несе Кремль.

Читайте також: Колишні агенти КДБ обговорюють тактику дезінформації та американські вибори — CNN

Раніше глава Служби зовнішньої розвідки Валерій Кондратюк в статті для ZN.UA написав, що українська розвідка вважає дії Росії такими, що спрямовані на забезпечення домінування в українському інформаційному просторі, однією з передумов до підготовки агресії проти України. За його словами, особливу увагу слід приділити діяльності проросійських телеканалів.

В рамках інформаційно-психологічної війни Кремль активно використовує соціальні мережі, таргінг інформаційні операції, фейки, дезінформацію.

Детальніше - в матеріалі «Не час розслаблятися» на ZN.UA.