UA / RU
Підтримати ZN.ua

Демократ Шумер розповів, коли Конгрес розгляне законопроєкт про допомогу для України

Він наголосив, що це потрібно зробити, навіть якщо партії не домовляться щодо фінансування зміцнення кордону. 

Лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер розповів, що законопроєкт про надання допомоги Україні та Ізраїлю буде розглянуто верхньою палатою Конгресу наступного тижня. Як інформує "Голос Америки", демократ наголосив, що такий крок є необхідним навіть за умови, якщо "сині" та "червоні" не досягнуть домовленості щодо фінансування захисту кордону. 

"Я винесу їх на розгляд наступного тижня і сподіваюся, що з двопартійною підтримкою, тому що це єдиний спосіб досягти результату", – сказав Шумер.

Раніше видання Politico вже писало, що ймовірна дата голосування - 4 грудня. 

Читайте також: Лідер республіканців у Сенаті відповів демократам на звинувачення у гальмуванні виділення допомоги Україні

Нагадаємо, 15 листопада Палата представників США ухвалила законопроєкт про фінансування для запобігання зупинки роботи уряду. Втім, у ньому відсутня додаткова допомога Україні та Ізраїлю. За словами республіканця Дона Бейкона, проголосувати за надання грошей для підтримки нашої держави Конгрес повинен у грудні. Щоправда, затвердять це не раніше січня. 

Як працюють "американські інвестиції" пояснює Іван Верстюк у статті на ZN.UA "Ціна американської допомоги для України: що дорожче, то дешевше".