UA / RU
Підтримати ZN.ua

CNN виявив пропажу в Білому домі

Канал повідомив про зникнення портретів Клінтона і Буша з фойє Білого дому.

Портрети колишніх президентів США-Білла Клінтона та Джорджа Буша-молодшого були видалені з Гранд-фойє Білого дому у Вашингтоні на цьому тижні, повідомляє телеканал CNN.

За даними телеканалу, зображення президентів перенесли в стару Сімейну їдальню, якою користуються рідко і де зберігаються столовий посуд та меблі. Портрет Буша-молодшого замінили портретом 25-го президента США Вільяма Мак-Кінлі (1897–1901). Зображення Клінтона змінила картина з 26-м президентом Теодором Рузвельтом (1901-1909). Обидва цих лідера були республіканцями.

За традицією Білого дому портрети останніх американських президентів висять біля входу в особняк на видному місці. CNN відзначає, що нинішній глава держави Дональд Трамп неодноразово критикував Клінтона і Буша-молодшого.

Телеканал зазначає, що особисто Трамп не спілкувався ні з Клінтоном, ні з Бушем-молодшим, коли ті займали Овальний кабінет. При цьому він вітав їх на похоронах Джорджа Буша-старшого в 2018 році.

Читайте також: Племінниця Трампа розповіла, що расистські образи були нормою в сім'ї президента США – Washington Post

Як повідомлялося, раніше в червні колишній помічник з національної безпеки президента США Джон Болтон випустив книгу "Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому", в якій розповідає про свою роботу на посаді помічника президента з нацбезпеки.

Детальніше про те, які проблеми для Трампа представляють книги про нього читайте в статті Олександра Крайова "Кімната, де це сталося" на сайті ZN.UA.