UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ціни на нафту виросли на 5% після обвалу

Травневий ф'ючерс на нафту марки Brent показав зростання на 5,2% і коштував $ 31,15 за барель.

Після рекордного за чотири роки падіння ціни на нафту у вівторок, 17 березня, ціни на чорне золото виросли на 5%, показують торги.

Так, станом на ранок (3:40 за київським часом) травневий ф'ючерс на нафту марки Brent показав зростання на 5,2% і коштував $ 31,15 за барель.

Ціна на нафту марки WTI з терміном поставки у травні також зросла – до $ 30,43 за барель (зростання на 5,1%).

В даний момент підвищення сповільнилося.

Нагадаємо, в ході торгів 16 березня нафта марки Brent показала мінімум 2016 року, впавши нижче $ 30 за барель. Падіння склало 12% на тлі загальних розпродажів на світових фінансових ринку, свідчать дані торгів на біржі ICE в Лондоні. Нафта марки WTI торгувалася $ 29,3 за барель, втративши за добу 8%.

Ціни на нафту почали знижуватися в січні через поширення коронавірусу і зниження попиту на паливо. Як повідомляє Bloomberg, експерти прогнозують найбільше з 1980 року падіння попиту на нафту.

Заборони на поїздки, робота на дому, скасовані відпустки і порушення ланцюжка поставок – все це призвело до зниження попиту на паливо.

Про інші причини падіння цін на нафту читайте в статті Михайла Гончара, Оксани Іщук і Ігоря Стукаленко "Чорний лебідь над нафтовим озером".