UA / RU
Підтримати ZN.ua

Камала Гарріс становить загрозу для безпеки Заходу — The Telegraph

Можна здогадатися, як Путін і його колеги-диктатори відреагують, якщо Гарріс переможе на президентських виборах у листопаді.

Якщо перспектива переобрання Дональда Трампа на посаду президента США викликала неабияке занепокоєння в західному альянсі, то уявіть, який хаос настане, якщо в результаті виборів в листопаді віцепрезидент Камала Гарріс стане наступним президентом США.

У випадку з Трампом світ має уявлення про те, чого очікувати, якщо йому вдасться досягти успіху в боротьбі за другий термін перебування в Білому домі. Щодо ключових питань безпеки, таких як майбутнє НАТО і війна в Україні, Трамп чітко висловив свої погляди, навіть якщо вони не зовсім збігаються з цілями інших західних лідерів, зазначає Кон Кафлін, редактор з питань оборони та міжнародних відносин у газеті The Telegraph.

Читайте також: Гарріс скорочує відставання від Трампа – опитування Times/Siena

Кафлін вважає, що Гарріс не мала жодного серйозного зовнішньополітичного досвіду до того, як її обрали партнером Байдена. Її діяльність у внутрішній політиці також не принесла їй багато позитивних відгуків. Гарріс також не має вражаючого послужного списку в єдиному зовнішньополітичному питанні — стримуванні потоку нелегальних мігрантів з Латинської Америки, за яке їй було доручено відповідати.

"З таким байдужим послужним списком все свідчить про те, що Гарріс стане ще більшим викликом для західного альянсу, ніж Трамп, якщо їй вдасться виграти президентські перегони", — пише редактор.

Читайте також: Досвід прокурорки проти злочинця: Гарріс жорстко «проїхалася» по Трампу

На думку Кафліна, прихід такої недосвідченої особи до влади, буде вітатися автократами в Росії, Китаю, Ірані та Північній Кореї, чиєю головною метою є знищення впливу Заходу на світові справи.

Раніше Politico розповіло про те, якою буде зовнішня політика Гарріс, якщо вона стане президентом США. Адміністрація Гарріс, ймовірно, запропонує рішучу підтримку військовим зусиллям України й продовжить ініціативи зі зміцнення альянсів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні в умовах геополітичного піднесення Китаю.