UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Червоний статус» Трампа: Іран видав ордер на арешт президента США

Переслідування президента США продовжуватимуться навіть після закінчення його каденції.

Через вбивство генерала Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) Касема Сулеймані судова влада Ірану хоче, аби Інтерпол вніс у міжнародний розшук президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє видання  Mehr.

"Вдалося ідентифікувати 36 осіб, які брали участь в підготовці і займалися питанням вбивства Касема Сулеймані, серед яких є політичні і військові діячі США та інших країн", - цитує агентство прокурора Тегерана Алі Мехра.

Він додав, що судові органи прийняли рішення притягнути усіх до відповідальності, а також оголосити «червоний статус» через Інтерпол.

За словами Алі Мехра, ці люди будуть звинувачуватися у «вбивсті» та «тероризмі».

"На чолі списку президент США Дональд Трамп його переслідування буде продовжено навіть після того, як його термін закінчиться", - додав він.

Читайте також: Білий дім повідомив Конгрес про причини вбивства Сулеймані

Нагадаємо, на початку року американські війська завдали авіаудару по аеропорту Багдада, унаслідок якого загинув командувач спецпідрозділом "Кудс" Корпусу вартових Ісламської революції Касем Сулеймані. Ця атака стала відповіддю на напад підтримуваних Іраном шиїтських збройних угруповань на посольство США в Іраку.

У ніч на 8 січня Іран завдав ударів по військових об'єктах США в Іраку, випустивши понад 10 балістичних ракет. уранці того ж дня поблизу Тегерана КВІР збив Boeing "МАУ", загинули 176 люедй, у тому числі 11 українців.

У відповідь на обстріли США посилили економічні санкції проти Ірану.

Детальніше про наслідки ліквідації іранського генерала і сценарії розвитку ситуації на Близькому Сході читайте в матеріалі Віталія Федяніна "Бій Трампа з "Тінню", а також у статті Сергія Немирича "Високосний жах 2020".