UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через пандемію коронавірусу, кількість голодуючих у світі збільшиться на 130 мільйонів

Зараз у 32-х країнах світу критична ситуація з продовольством.

Очікується, що кількість голодуючих у світі через пандемію коронавірусу збільшиться більш ніж на 130 мільйонів чоловік.

Такий прогноз подій озвучили в продовольчої та сільськогосподарській організації ООН (ФАО), пише Інтерфакс-Україна з посиланням на російський Інтерфакс.

Залежно від сценарію подій навколо пандемії COVID-19 від 87 млн до 132 млн осіб можуть перейти в статус голодуючих, заявив представник організації Олег Кобяков.

Основна причина погіршення ситуації в тому, що пандемія вдарила по доходах людей і відбилася на стані їх харчування. Йдеться в першу чергу про малозабезпечені верстви населення планети і жителів "гарячих точок", країн, охоплених затяжними кризами, природними катастрофами та військовими конфліктами.

ФАО веде перелік країн з гострими проблемами з продовольством. У 2020 році в списку 53 країни, а в 32-х з них положення оцінюється як кризове. Це країни Південної Азії, Африки та Латинської Америки, уточнив Кобяков.

Читайте також: Як боротися з бідністю в епоху COVID-19 — The Economist

У червневій доповіді ФАО про стан справ в світі в області продовольчої безпеки й харчування, йдеться, що на планеті зараз голодують 690 млн чоловік. До цього числа можна додати десь 1,2-1,3 млрд чоловік, які страждають різними формами неповноцінного харчування. А якщо говорити про здорове харчування, то його не можуть дозволити собі майже 3 млрд осіб.

Для усунення голоду ФАО тісно працює з Всесвітньою продовольчою програмою ООН, Дитячим фондом ООН, Всесвітньою організацією охорони здоров'я та Світовим банком.

Раніше генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявляв, що розділений світ не в змозі впоратися з пандемією коронавірусу. Необхідні узгоджені дії, щоб не допустити, щоб мільйони людей опинилися вкинути в убогість і голод.

Якщо не буде вжито скоординованих заходів, "мікроскопічний вірус може зіштовхнути мільйони людей з убогістю і голодом, з руйнівними економічними наслідками в найближчі роки".

Також повідомлялося, що в бідних країнах пандемія коронавірусу COVID-19 стала катаклізмом, який не обмежується тільки смертями літніх людей. Через неї діти вмирають від недоїдання, а ще більше людей гине від інших хвороб - туберкульозу, малярії і СНІДу.

Станом на 5 листопада в світі зафіксовано 48 034 287 випадків зараження COVID-19.

За добу: 627 083 нових людини, померли 1 224 415 осіб (10 671 за добу), одужали 31 832 864 людини (223 203 за добу).