UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через глобальне потепління у Каліфорнії може піти під землю ціле місто

Через засуху фермери викачали занадто багато підземних вод

Через глобальне потепління може бути знищено ціле місто Коркоран у штаті Каліфорнія. Жителі вже помічають, що будинки почали просідати. І хоч тріщин а руйнувань поки не помічено, але влада вже благає про допомогу на федеральному рівні. Про це повідомляє 24 канал.

За іронією долі, кілька років тому місцева влада почала будівництво великої дамби, побоюючись повеней, оскільки місто знаходиться в низині. Однак у цьому році проблема полягала не в повенях — фермери зіткнулися зі страшною посухою, посиленою змінами клімату.

Місто, у якому проживає 20 тисяч людей, переважно займається фермерством — тут вирощують овочі та бавовну.

Через затяжну спеку й відсутність опадів місцеві підприємства інтенсивно викачують воду для зрошення з підземних джерел.

Ті не встигають наповнюватись ґрунтовими водами, тому на місці підземних водяних сховищ утворюються об'ємні порожнини.

Це й стало причиною просідання будинків.

Як пише джерело, характерні для таких випадків ознаки — наприклад, тріщини на стінах будинків — поки відсутні. Але про проблему вже знають і тому звернулись до NASA з проханням проаналізувати геологічні зміни в регіоні за допомогою супутників.

Якщо ситуація не зміниться, місто приречене на руйнування та занепад.

Читайте також: The Guardian: Подальше нагрівання планети — жахлива новина для людства

Нагадаємо, що нове дослідження, яке відстежує показники «життєдіяльності» планети, виявило, що багато ключових маркерів глобальної кліматичної кризи погіршуються та наближаються до критичної точки в міру нагрівання планети.