UA / RU
Підтримати ZN.ua

Через два роки Азербайджан скасував обмеження на в'їзд для українців

Заборона діяла з березня 2020 року.

Азербайджан скасував обмеження на в'їзд для українців, запроваджених ще у 2020 році.

Таке рішення ухвалив кабінет міністрів країни 13 січня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у своєму Twitter.

Оновлені умови в’їзду на азербайджанську територію вже оприлюднені на сайті МЗС.

"Додаткова свобода подорожей для громадян України: Азербайджан скасував обмеження, які діяли з березня 2020 року, і відкрив повітряні кордони для українців. Це означає більше можливостей для подорожей, бізнесу та туризму. Всі умови в'їзду в Азербайджан", - написав Кулеба.

Що змінилося для українців.

Туристичні подорожі до Азербайджану для українців були недоступні з березня 2020 року. Але зараз, щоби в'їхати в країну необхідно:

Азербайджан змінив правила в'їзду для українців у бік пом'якшення, швидше за все, на тлі візиту президента країни до Києва. 14 січня Ільхам Алієв зустрінеться із Володимиром Зеленським.

Читайте також: Таїланд із квітня вводить туристичний збір

Нагадаємо, раніше Німеччина не відкидала Україну зі списку країн "високого ризику", правила в'їзду для українців не змінюються, уточнили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ, якому підпорядковується прикордонна служба.

Про спрощення умов в'їзду для громадян України 8 січня повідомили українське МЗС та низка ЗМІ. Але ця інформація виявилася хибною.

Також раніше повідомлялося, що Чорногорія на тлі загострення ситуації з поширенням коронавірусу посилила правила в'їзду. Відсьогодні в'їхати до країни зможуть лише люди, які вакцинувалися або перехворіли на COVID-19, повідомляє пресслужба посольства України в Чорногорії.