UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чехія і Словаччина в 2015 році не приймуть біженців за квотами ЄС

Глава МВС Чехії говорить про неготовність на сьогоднішній день системи розподілу мігрантів за квотами Євросоюзу.

Міністри внутрішніх справ Чехії та Словаччини Мілан Хованец і Роберт Калиняк заявили, що їхні країни в поточному році виключають можливість прийняття біженців розподільними квотами Євросоюзу.

"Наші представники в Греції та Італії доповідають, що через непідготовленість в даний час ця система (розподілу біженців - прим. ред.) не здатна функціонувати. Переміщення мігрантів (в інші країни - прим. ред.) неможливо, так як вони не пройшли процес реєстрації", - сказав Мілан Хованец.

За його словами, поки що із сотень тисяч, які перебувають в Італії і Греції біженців в інші країни Євросоюзу системі квот були переміщені лише кілька десятків людей.

Згідно з прогнозом Євросоюзу, ще три мільйони мігрантів прибудуть в Європу до кінця наступного року. За даними ООН, понад 750 тисяч біженців прибули до берегів Європи через Середземне море з початку 2015 року.

Проблема вироблення спільної міграційної політики в рамках ЄС має не тільки економічну і гуманітарну складову, але у більшою мірою схильна до політичних розбіжностей, наголошує у статті для DT.UA Олексій Коваль. Країни півночі і півдня Європи, країни "периферії" і ті, що розташовані всередині континенту, як і раніше відстоюють різні підходи.

Докладніше читайте у статті Олексія Коваля Європу захльостує вал нелегальної міграції для тижневика "Дзеркало Тижня. Україна".