UA / RU
Підтримати ZN.ua

Чай з солодощами та кінне шоу: прем'єр Індії та президент РФ проводять неофіційну зустріч

Візит Нарендри Моді відбувається на тлі жорстокої атаки Росії на українські міста та руйнування корпусу дитячої лікарні.

Російський диктатор Владімір Путін та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, який прибув до Москви із офіційним візитом, ввечері провели неофіційну зустріч у підмосковній резиденції лідера Кремля  в Ново-Огарьово.

Під час зустрічі за чаюванням з ягодами та солодощами Путін запропонував Моді в неформальній обстановці обговорити питання порядку денного.

Як повідомляють російські державні ЗМІ, у центрі уваги візиту Моді до Москви знаходяться економічний порядок денний, включаючи питання енергетики та торгівлі, а також позиція Нью-Делі щодо "конфлікту" в Україні, згідно з якою його рішення "не може бути знайдено на полі бою".

"Завтра у нас офіційні переговори, а сьогодні в цій комфортній, затишній обстановці, можливо, ми можемо обговорити ті ж питання, але неофіційно", - цитують Путіна ЗМІ.

Путін показав Моді стайню у своїй резиденції, вони подивилися кінне шоу та погодували коней морквою.

На 9 липня заплановано основну частину візиту — офіційні російсько-індійські переговори. Розмова пройде як у вузькому, і у розширеному складі.

Читайте також: Чому Індія балансує між США та Росією? — Bloomberg

“Переговори у Москві сприятимуть зміцненню дружби між Індією та Росією”, – написав Моді на своїй сторінці у соцмережі Х.

"Дякую президентові Путіну за те, що він прийняв мене сьогодні ввечері в Ново-Огарьові. З нетерпінням чекаю завтрашніх переговорів, які, безсумнівно, сприятимуть подальшому зміцненню дружби між Індією та Росією", - подякував він. 

Читайте також: Візит прем'єра Індії до Росії підриває зусилля Заходу зробити Путіна ізгоєм — Bloomberg

Раніше у МЗС Індії заявляли, що прем’єр-міністр країни, під час візиту до Москви 8-9 липня намагатиметься "достроково демобілізувати" з російської армії індійців, які воюють проти України та яких туди заманили шляхом "введеня в оману". 

Візит лідера Індії до Росії, яка веде жорстоку війну проти України, відбувається у день, коли агресорка завдала нищівного удару по кількох українських містах, зокрема зруйнувавши корпус найбільшої в Україні дитячої лікарні "Охматдит".

Уряди багатьох країн світу гнівно відреагували на цей черговий російський злочин проти людяності. Водночас, у посольстві Індії в Києві на запит ZN.UA надали більш ніж лаконічну відповідь: "Наразі посольство Індії коментарів не надає".