UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія розширить санкції против Путіна та його оточення в разі вторгнення в Україну

Путінським оліхархам буде ніде сховатися.

Глава МЗС Великої Британії Ліз Трасс  заявила, що  в разі вторгення Росії в Україну Британія розширить санкції проти Владіміра Путіна та його оточення, інформує Sky News.

Рішення пр перелік санкцій погодять протягом тижня.

 "Пріоритет номер один – утримати Владіміра Путіна від цих дій. Тому ми пропонуємо ввести додаткові війська в Естонію, забезпечуємо велику підтримку з повітря через Чорне море та поставляємо оборонне озброєння Україні, щоб переконатися, що вони перебувають у найкращому становищі, якщо Владімір Путін спробує організувати вторгнення".

За словами Трасс, будь-яка компанія, яка представляє інтерес для Кремля та режиму в Росії, може стати мішенню.

"Тому  путінським олігархам або російським компаніям, які займаються підтримкою російської держави, буде ніде сховатися. Це те, що ми збираємося зробити найближчого тижня",  - наголосила глава МЗС.

Вона підкреслила, що посилення санкцій може включати конфіскацію власності російських олігархів у Британії.

"Ми не будемо вдаватися до подробиць, кого саме і як ми будемо атакувати санкціями", - сказала Трасс.

Вона зазначила, що Британія зараз дуже тісно співпрацює із союзниками та обговорює з ними пакет жорстких санкцій.

"Найважливіше — це захист свободи та демократії, і це важливіше за нагальні фінансові проблеми", - додала міністерка.

Держсекретар США   Ентоні Блінкен    нещодавно заявив, що у разі вторгнення російських військ в Україну США введуть проти РФ санкції, які "знищать російську економіку", а президент США Джо Байден повідомив, що проти Росії будуть введені санкції, які "президент РФ Володимир Путін раніше ніколи не бачив". Так, у разі нового вторгнення Росії в Україну російські банки не зможуть проводити операції з доларом.

Читайте також: Санкції проти Росії у разі вторгнення будуть запроваджені для захисту Євросоюзу, а не України — Зеленський

Чи готові американці і європейці пожертвувати Україною задля поліпшення відносин із Росією? Наскільки важливо для них підтримати Україну? Чи згодні вони послати війська на захист нашої країни у разі нового російського вторгнення? Чи хочуть бачити Україну в ЄС і НАТО? Відповіді на ці та інші запитання дало розлоге соціологічне дослідження, недавно проведене у США, Канаді, Великій Британії, Німеччині, Франції, Польщі. Його результати аналізує Тетяна Силіна у статті "Чи готовий Захід захищати Україну від Путіна? Що кажуть у шістьох провідних країнах".