UA / RU
Підтримати ZN.ua

Британія посилює правила в'їзду через штам «Омікрон»

Нові правила почнуть діяти наступного тижня.

Велика Британія посилила правила в'їзду в країну через штам коронавірусу «Омікрон», пише Associated Press. Тепер перед посадкою на рейс до Британії всі мають скласти тест на COVID-19. Нові правила почнуть діяти з 4:00 7 грудня.

Глава британського МОЗ Саджид Джавід також повідомив, що Нігерію додали до «червоного списку» подорожей Великої Британії. Це означає, що прибуття із цієї країни буде заборонено. Винятком будуть жителі Британії та Ірландії. Однак вони після прибуття в країну з Нігерії мають ізолюватися у спеціально відведених карантинних установах.

Джавід додав, що була «значна кількість» випадків «Омікрону», пов'язаного з поїздкою до Нігерії, при цьому 27 випадків зареєстрували в Англії.

За словами директора Асоціації операторів аеропортів Карен Ді, нові обмеження стануть «основним стримуючим фактором» для подорожей, тоді як аеропорти та туристична індустрія сподівалися на невелике піднесення у період свят.

Читайте також: У Румунії вперше зафіксували штам коронавірусу «Омікрон»

Раніше повідомлялося, що новий штам коронавірусу «Омікрон» виявили вже майже в 40 країнах, проте в жодній із них досі він не призвів до смертельного випадку.

В організації зазначили, що потрібен час для того, щоб визначити, наскільки заразний цей штам, чи може він викликати велику смертність та чи ефективні до нього вакцини. Попередні дослідження показали, що цей варіант ковіду навпаки може спричинити легший перебіг захворювання.

Що за фрукт «Омікрон»? І чого від нього чекати? Про це – у статті «COVID-19: «омікрон» – нове випробування для України» розмірковує лікар-інфекціоніст, епідеміолог Віктор Гавура.