UA / RU
Підтримати ZN.ua

Борис Джонсон оприлюднив план виходу Великої Британії з карантину

Британський уряд робить наголос на соціальному дистанціюванні, його порушникам загрожують великі штрафи.

Британський прем'єр-міністр Борис Джонсон оголосив план виходу Сполученого Королівства з карантину, оголошеного через пандемію COVID-19. Про плани уряду він розповів під час відеозвернення у неділю, 10 травня. Гаслом боротьби з COVID-19 прем'єр оголосив "Будь пильним. Стримуй вірус. Рятуй життя".

Facebook/Boris Johnson

Зокрема, Джонсон розповів про запровадження системи оповіщення про небезпеку коронавіруса з п'ятирівневою шкалою. Найнижчому рівню небезпеки відповідатиме код "зелений" (1 рівень), найвищому – "червоний" (п'ятий рівень). За словами прем'єра, зараз Британія знаходиться на четвертому рівні, але вже скоро ситуація може змінитися на краще.

"Ми можемо почати рухатися до третього рівня", - пояснив очільник уряду. Він також розповів про прийняте Кабміном рішення скорегувати протиепідеміологічні обмеження.

З понеділка, 11 травня, людям, які не можуть працювати віддалено, рекомендують виходити на роботу. При цьому їм слід користуватися особистим, а не громадським транспортом.

З наступного тижня уряд зніме обмеження на заняття спортом на вулицях: зараз це можна робити лише один раз на день.

Також знімаються обмеження на відвідування парків.

З 1 червня уряд планує відкрити школи, тоді ж мало розпочатись поетапне відновлення роботи магазинів.

Відкриття пабів, ресторанів та інших закладів громадського харчування не почнеться раніше липня. І то, лише у разі покращення епідеміологічної ситуації в країні.

Британський уряд планує робити упор на заходи соціального дистанціювання. Їх порушникам загрожують збільшені штрафи, підкреслив Джонсон.

Читайте також: Британія введе двотижневий карантин для прибулих

минулого тижня Борис Джонсон заявив, що Британія пройшла пік захворюваності COVID-19, а також пообіцяв оприлюднити план виходу Королівства з карантину.

Станом на початок травня Британія займає третє місце в світі та друге в Європі за кількістю інфікованих коронавірусом. Згідно з офіційною статистикою, захворіли понад 200 тисяч людей, більше 100 тисяч з них вже одужали. Кількість смертей від COVID-19 перевищує 30 тисяч.