UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен та глава МЗС Китаю заявили про готовність до діалогу

Після саміту G20 Блінкен уперше з жовтня минулого року особисто зустрівся із міністром закордонних справ Китаю.

Держсекретар США Ентоні Блінкен у суботу, 9 липня, зустрівся з главою МЗС Китаю Ван І після міністерської зустрічі країн G20 на Балі. Це їхні перші особисті переговори із жовтня 2021 року, повідомляє DW.

«У таких складних і важливих відносинах, як відносини між США та Китаєм, є про що поговорити», - заявив Блінкен.

Перед початком зустрічі з главою МЗС КНР Блінкен висловив надію на «продуктивну та конструктивну розмову».

Ван І зазначив, що китайський лідер Сі Цзіньпін вірить у співпрацю та «взаємну повагу» між двома найбільшими економічними державами світу.

«Китай та США - дві великі країни, тому необхідно, щоб ці країни підтримували нормальний обмін», - заявив Ван І.

Крім того, глава МЗС Китаю додав, що сторонам необхідно працювати разом, щоб ці відносини продовжували розвиватися правильним шляхом.

Читайте також: Китай намагається впливати на американських чиновників – розвідка США

Раніше повідомлялося, що держсекретар США Ентоні Блінкен планував провести відверту розмову про війну РФ проти України з міністром закордонних справ Китаю Ван І під час зустрічі на майданчику G20 в Індонезії.

Українська влада разом із американськими, європейськими та азійськими партнерами намагалася вмовити офіційний Пекін відіграти конструктивну роль у припиненні війни РФ проти нашої країни. Президент Зеленський визнав, що Китай обрав політику бути осторонь. Зі статті Наталії Бутирської дізнайтеся, «Чому Китай не хоче, щоб Україна перемогла Росію».