UA / RU
Підтримати ZN.ua

Блінкен не має сумнівів у двопартійній підтримці України в США

Об'єднаність навколо України також дає сигнал Китаю про марність спроб нападу на Тайвань.

Демократи та республіканці зберігають у Конгресі досить потужну двопартійну позицію на підтримку України. Про це під час брифінгу заявив Державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє CNN.

«Характерною рисою наших сьогоднішніх зусиль на підтримку України є дуже сильна двопартійна підтримка. Не бачу ознак того, що ця підтримка могла б припинитися», — підкреслив він.

Як відомо, незабаром на розгляд депутатів має надійти закон, в якому закладено суму на підтримку України у розмірі $37,7 мільярда.   

Блінкен наголосив на тому, що для чинної адміністрації є важливим підтримувати комунікацію з американським народом щодо зовнішньополітичних питань, зокрема через обраних членів Конгресу.

«Жодні зусилля в зовнішній політиці не можуть ефективно підтримуватися без поінформованої згоди американського народу», — додав Держсекретар.

Він також висловив припущення, що потужна міжнародна підтримка України, ймовірно, вплинула на погляди Китаю на Тайвань.

Читайте також: За 20 років «Вісь зла» стала більшою, сміливішою і злішою — The Hill

«Насправді я думаю, що Китай дуже уважно стежить за тим, що відбувається в Україні, дуже уважно спостерігає за реакцією Сполучених Штатів і країн у всьому світі на російську агресію», — вважає Блінкен.

Державний секретар заявив, що об’єднання багатьох країн навколо підтримки України та значний тиск, який вони чинять на Росію, демонструють здатність захищатися на випадок поширення агресії.

Читайте також: В США вважають, що Китай може розпочати війну проти Тайваня

«І я думаю, що це має вплинути на те, що Китай думає про майбутнє стосовно Тайваню», — сказав він.

Як повідомлялось, Державний секретар США Ентоні Блінкен заявляв, що Китай ухвалив рішення захопити Тайвань у набагато швидший термін, ніж вважалося раніше.